Doamnă/Domnule Director

 

Şcoala cu clasele I-VIII ,,Dimitrie Vatamaniuc’’ Suceviţa este singura şcoală din satul nostru, sat binecunoscut în întreaga ţară şi chiar pe plan mondial pentru Mănăstirea ce sălăsluieşte aici de mai bine de patru veacuri.

Nu este o şcoală foarte mare, nici ca spaţiu, nici ca număr de elevi, dar este generoasă din alte puncte de vedere.

Unitatea noastră dispune de un colectiv de cadre didactice format doar din cadre calificate şi competente, în număr de 15 , care se ocupă de buna educare a 47 preşcolari şi 159 elevi, aceştia cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

Învăţământul se desfăşoară pe un singur schimb, respective dimineaţa, în 11 săli de clasă dintre care una este şi sala de computere. Beneficiem de apă curentă, de încălzire centrală şi de grupuri sanitare moderne, iar elevii şi cadrele didactice au acces la o bibliotecă destul de bine înzestrată.

Ceea ce ne dorim noi foarte mult în momentul de faţă este să împărtăşim din experienţa noastră şi altor şcoli, dar mai ales să aflăm cum se desfăşoară activitatea în alte şcoli, ce modele de urmat ne-ar putea oferi acestea, în ce fel am putea colabora cu ele şi cum să avem parte de cât mai multe şi fructuoase schimburi de experienţă.

În acest scop vă trimitem acest mesaj şi cu speranţa că între şcolile noastre se va deschide de acum o cale de comunicare şi conlucrare.

 

            Director,

Prof Pintilei Jolobai