EBC-valoarea comunitatii tale

http://www.ecomunitate.ro/
 

Secţiunea: Despre proiect

Obiectivul proiectului este acela de a facilita participarea comunităţilor dezavantajate din punct de vedere al accesului la informaţie la societatea bazată pe cunoaştere, în acord cu strategia guvernamentală de integrare în Uniunea Europeană. Proiectul Economia bazată pe cunoaştere a fost iniţiat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Societatea informaţională se bazează pe existenţa unor instrumente informatice moderne, care facilitează transferul de date dintre autorităţi, instituţii de învăţământ, ministere sau alte entităţi publice şi beneficiarii lor direcţi, care sunt cetăţenii.

În scopul facilitării accesului populaţiei la informaţii de interes din domeniul culturii, educaţiei, administraţiei, legislaţiei şi afacerilor se urmăreşte extinderea serviciilor informatizate destinate publicului. O modalitate funcţională şi extrem de ofertantă - sub aspectul complexităţii şi al acoperirii problematicii de interes pentru comunitate - este lansarea şi administrarea de portaluri.